Nezařazené

Mistrovství světa v hokeji se opět blíží

Každý fanoušek ledního hokeje si určitě nenechá ujít žádný pořádný zápas či šampionát. Po úspěšném vykročení Českého národního týmu v olympijských hrách se může nejeden zarytý vlastenec opět těšit na další hokejový svátek.
hráči hokeje
Mistrovství světa už je na spadnutí
Řeč je samozřejmě o každoročně konaném mistrovství světa v ledním hokeji, které připadá na začátek května. Letos se uskuteční už 82. ročník a to v dánském hlavním městě Kodani a také Herningu.
Poprvé se časomíra rozběhne a puk bude poprvé vhozen v pátek 4. května. Úvodní zápas sehrají týmy ze skupiny „A“, konkrétně se utká Rusko s Francií. Češi poprvé nastoupí proti východním sousedům a donedávna i bratrům – Slovákům, a to v sobotu 5. 5. od 20:15 hodin.
Jak jsou sestaveny skupiny?
Každoročně jsou týmy rozlosovány do dvou skupin s označením „A“ a „B“. Manšafty se mezi sebou utkávají a ty nejlepší týmy z každé skupiny pak postupují dále do semifinále. Aktuálně skupinu „A“, která bude zápasy hrát v dánské metropoli Kodaň, tvoří kromě České republiky také družstva z Ruska, Švédska, Švýcarska, Běloruska, Slovenska, Francie a Rakouska.
Skupina „B“ je pak tvořena hráči z Kanady, Finska, Spojených států amerických, Německa, Norska, Lotyšska, Dánska a Jižní Koreje.
rozhodčí hokeje
Co naši hráči?
Zatím stále ještě není soupiska českého národního týmu úplně uzavřena, je jasné, že se na mistrovství světa podívají hráči jak z české nejvyšší hokejové soutěže, tak třeba z Kontinentální hokejové ligy (KHL) a snad také Kanadsko-americké NHL.
Ať už se pod vedením trenéra Jandače na led postaví kdokoliv, věřme, že volba bude správná a naši borci nám opět dopřejí parádní podívanou. Bude-li zakončena i medailovou odměnou, nebudeme se vůbec zlobit. V posledních letech se našemu týmu sbírat medaile nedařilo, tak snad bude smutná a mírně neúspěšná éra ukončena právě v Dánsku.
Loňské vítězství se dozajista pokusí obhájit Švédi, své želízka v ohni určitě vytáhnou oba zástupci zemí za velkou louží i východní mašina – Rusko.